: Vereniging :
Landelijke rijvereniging en ponyclub Castellumruiters is in 1977 opgericht en telt rond de 50 leden. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), het overkoepelende orgaan voor de paardensport in Nederland.

: Bestuur :

Onze vereniging telt een bestuur van 8 personen. Ieder heeft zo zijn taken binnen de vereniging, zo blijft het leuk voor elke vrijwilliger, want daar draait de vereniging namelijk op.

: Accommodatie :
De accommodatie is gelegen aan de Torenvlietslaan in Valkenburg. De grond wordt gehuurd van de Provincie Zuid-Holland. Alles wat zich op het terrein bevindt, is eigendom van de vereniging.

: Wedstrijden :
In de winter is er altijd een dressuurcompetitie, waaraan leden en niet-leden mee kunnen doen. Velen gebruiken deze oefenwedstrijden om zich voor te bereiden op het zomerseizoen, als er maandelijks officiële dressuurwedstrijden voor promotie worden gehouden op het terrein van de club. Tijdens deze wedstrijden ontvangen de Castellumruiters deelnemers uit de gehele regio.


: Veiligheidshelm :

Wanneer er een preventieve maatregel van belang is, dan is het wel het dragen van een veiligheidshelm, deze moet voorzien zijn van de CE-markering en het EN 1384-teken. Dit hoofddeksel heeft een harde schaal en een gesloten kinband voorzien van een veiligheidssluiting. Deze is ten alle tijden verplicht te dragen wanneer u op ons terrein rijdt.

: Rijkleding :
Ook bij het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo voorkomen goede laarzen dat de laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft vastzitten. Draag daarom altijd:
(rij) laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak, of jodhpurlaarsjes met chaps en let op een goede pasvorm. Tevens is het nu ook toegestaan om gladde schoenen met profiel onder chaps te dragen. Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar mag niet met alle winden meewaaien. Onderkleding en met de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek. Bedenk bij de aanschaf van een echte rijbroek dat voor wedstrijden een bepaalde kleur verplicht is.